molnare60@gmail.com  |  +36 20 255 1088
Follow us :-

Testápolás – kozmetika

TESTÁPOLÁS – KOZMETIKA

TEJSZÍN FINOMSÁGÚ SHEAVAJ KRÉM

Könnyű, puha, krémes. Az összes bőrápoló tulajdonságot tartalmazza. Konzisztenciája olyan, mint a tejszíné.

Picit trükkös és időt is kíván az elkészítése, de az eredmény megéri.
Ez a recept 2 db 100ml-es krémhez készült. Persze annyit csinálsz, amennyire szükséged van.
Az arányokat és összetevőket változtatni lehet! Lehet keverni más olajakkal is.

Hozzávalók:
• 200 gr shea vaj
• 3 evőkanál jojoba olaj( én picit többel szoktam hozzáadni)
• 1/2 evőkanál E vitamin olaj(v. pár kapszulányi), szoktam hozzá még D3 vitamint cseppet is adni
• 1-2 csepp illóolaj(az illat igazodjon a krém alap illatához, bőröd típusához), vagy ha úgy gondolod, helyette adhatsz hozzá, pár csepp grapefruitmag kivonatot, vagy propoliszt is, de akár el is hagyhatod (én propoliszt szoktam).

Elkészítése:
Végy elő két nagyobb keverőtálat, amely a hideget és a meleget is bírja.
A fagyasztóban készíts elő helyet, hogy elférjen benne az elkészült krém a tállal.
Lábosba, vagy fazékba melegítsd a vizet közepes hőfokon. Tedd az egyik keverőtálba a shea vajat, és hagyd olvadni. Keverd folyamatosan.
A tálban lévő vizet kb. 80 fokos hőmérsékletre melegítsd. Ha van hőmérőd, mérd a víz hőfokát.
20 percen keresztül keverd a vajat. Próbáld tartani a hőfokot. Melegebb hőmérsékleten a hatóanyag tartalom lecsökken!
Ez a hőmérséklet megakadályozza, hogy a shea vaj grízessé váljon. Ha túl gyorsan melegszik, akkor is grízes struktúrájúvá válhat.
(A shea vaj gyúlékony, ezért melegítéskor ne hagyd felügyelet nélkül!)

Melegen öntsd át a másik keverőtálba, gyorsan add hozzá a jojoba olajat és az E vitamin olajat. (Az illóolajat még ne add hozzá.) Kezd keverni mixerrel. Ha van habverő tartozéka, inkább azt használd. Alaposan keverd össze. A shea vaj teljesen folyékony állapotban marad. Helyezd a keverőtálat a fagyasztóba kb. 5-10 percre. A shea vaj még mindig folyékony, a tetején vékony hártya képződhet. Mixerrel keverd további 5-10 percig. Rakd ismét a fagyasztóba.
Ismételd a mixelést és fagyasztást néhányszor.

Tapasztalni fogod, hogy a vaj fokozatosan finomodik és habtejszín puhává válik.
Némi gyakorlás szükséges, hogy a megfelelő időzítést kitapasztald.
A gyors, rövid idejű fagyasztás fontos az állapot eléréséhez, az állag javításához és fenntartásához. (A mixer kissé megváltoztatja a simaságát és kicsit felmelegíti keverés közben a krémet..)

Ha a shea vaj nem hűl elég gyorsan, grízessé válhat! Fontos, hogy ne is fagyaszd túl, mert akkor is összeállhat.

Ha elérte a „krémsűrű” konzisztenciát, add hozzá a D3 vit. és az illóolajakat. Az olajok kiválasztásánál tartsd be a vonatkozó biztonsági előírásokat. (Csak nagy tisztaságú olajat használj.) Mixeld újra, hogy az illóolaj megfelelően elkeveredjen.

Első olvasatra talán nagyon “macerásnak” tűnik, de hidd el könnyen belejössz és szeretni fogod ezt a krémet.

Eltarthatóság:
Az E vitamin és a jojoba olaj természetes antioxidáns, ezért a krémhez nem kell semmiféle tartósító.
A maximális frissesség érdekében 1 hónapon belül használd fel (hosszabb idő múlva is jó, de az állaga megváltozik, kicsit összeesik és keményebbé válik).

Ez a luxus készítmény olyan kellemes, hogy nagy valószínűséggel elfogy 30 nap alatt.
Ne felejtsd ráírni a készítés dátumát a címkére.
Sok vízzel vidd fel a bőrödre (nedves arcbőrre, vizes kézzel) és masszírozd bele!

A shea vaj természetes összetevője a latex.
Ha érzékeny vagy a latexre, ne használj shea vajat, vagy a használat előtt próbáld ki a bőrödön!

Olvass tovább

Vissza a lap tetejére