molnare60@gmail.com  |  +36 20 255 1088
Follow us :-

Shiatsu masszázs

“A SHIATSU, AZ AKUPRESSZÚRA, A MASSZÁZS ÉS ÉRINTÉSEK MŰVÉSZETE”

MIBEN SEGÍTHET NEKÜNK A SHIATSU?

A terápia főként az egészség megőrzését szolgálja, segít testi, lelki egyensúlyunkat megtartani, visszaállítani, energiáinkat megújítani. Elejét venni a betegségeknek.

Ugyanakkor a legkülönfélébb egészségügyi problémák esetén is segítséget, megoldást adhat.

Segíthet testi-lelki fáradtságnál, kimerültségnél.
A stressz okozta feszültségek enyhítésében, a szervezet ellenálló képességének, immunrendszerének javításában.
Mozgásszervi problémáknál, hát- és derékfájás, gerincsérv, váll- és nyakproblémák, egyéb ízületi gondoknál. Irodai munkával járó tartáshibáknál.
Keringési, nőgyógyászati és egyéb belsőszervi betegségek esetén.
A rehabilitációs folyamatok segítésében.

A shiatsu kezelés minden életkorban ajánlott, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Néhány esetben nem javasolt: akut gyulladásos folyamatoknál, magas lázas állapotnál, súlyos csontritkulásnál, súlyos pszichés zavarok esetén.

MIT TUDHATUNK ERRŐL A KÜLÖNLEGES MERIDIÁN ÉS AKUPRESSZÚRÁS MASSZÁZSRÓL?

SHIATSU (siacu) egy holisztikus terápia, ami az ősi kínai orvoslásban gyökerezik.
Egy ősi, keleti tudományból, ami az elmúlt több mint 2000 évben, jelentősen fejlődött, és bővült. Filozófiai háttere a jin-jang elmélet, a Zen-buddhizmus és az öt elem tana.
A shiatsu használja az akupresszúrát, különféle masszázs elemeket és az érintés erejét.

Kínából került át Japánba, ahol „ Anmának” nevezték. Itt gyakran használták, és betegségek gyógyítására széles körben alkalmazták.
Noha ez a tudomány a régmúltban gyökerezik, igen sokat fejlődött ebben az évszázadban. A Shiatsu mesterek folyamatosan gazdagították, bővítették.
Az élet, és egészség hagyományos keleti felfogását kiegészítette, az anatómia, az élettan, és ezzel a rendszerrel összeegyeztethető makrobiotika is.

A shiatsu Japán jelentése: ujjnyomás
Nyomást gyakorolnak a testre, ujjal, tenyérrel, sőt, amikor erősebb hatás szükséges, könyökkel, térddel, talppal is. A nyújtó technikák szintén szerepet kapnak a hajlékonyság fokozásában, hasonlóan a jógához, vagy más lazító gyakorlatokhoz. A shiatsut, a finom érintésék és nyomások jellemzik, a kezelés kellemes, nem jár fájdalommal.

A shiatsu az akupresszúra és a masszázs kombinációja.

A KI-ként, vagy Chi-ként ismert életenergia-szemlélet szolgál alapjául. A Shiatsu, a szervezet bizonyos csatornáiban, a meridiánokban áramló életenergia áramlását befolyásolja. Az energia akadozó áramlása, illetve túlzott, vagy elégtelen volta esetén, betegségek alakulnak ki.

A meridiánok speciális pontjaira gyakorolt nyomással, hathatunk a KI áramlására, feloldhatjuk a blokkokat, ami elősegíti a test egyes szerveinek, és a testnek – mint egésznek – a jobb működését.

MI TÖRTÉNIK A KEZELÉS SORÁN?

A shiatsu nagyszámú technikát használ, a csontok rendkívül finom helyreigazításától, az energiapályák befolyásolásától, a belső szervek gyógyításán át, a csakrák működésének rendezéséig. Olyan érintéseket, amit ma a craniosacrális, vagy a kvantum gyógyászathoz sorolnak.
A shiatsu hatása a beteg egész személyiségére kiterjed. (Ez természetesen egyéni kezelés.)

Minden shiatsu kezelés egyedi, a beteg éppen aktuális szükségleteihez igazodik. 

A kezelés nem fájdalmas, sőt, nagyon kellemes, lazító, mégis igen mélyreható.
Ruhában történik, általában 60 perces, és többnyire az egész testre kiterjed.
A shiatsu terápia, a kisebb problémákat megoldó egy-két kezeléstől, a krónikus betegségeknél 8-10 alkalomig is terjedhet.

HOGYAN JUTHATSZ EL KEZELÉSRE?

Jelentkezés telefonon: 20/255-1088
Hogy mire lesz szükséged a kezeléshez, arról itt olvashatsz.

 

Vissza a lap tetejére