molnare60@gmail.com  |  +36 20 255 1088
Follow us :-

Shiatsu masszázs

“A SHIATSU, AZ AKUPRESSZÚRA, A MASSZÁZS ÉS ÉRINTÉSEK MŰVÉSZETE”

MIBEN SEGÍTHET NEKÜNK A SHIATSU?

A terápia főként az egészség megőrzését szolgálja, segít testi, lelki egyensúlyunkat megtartani, visszaállítani, energiáinkat megújítani. Elejét venni a betegségeknek.

Ugyanakkor a legkülönfélébb egészségügyi problémák esetén is segítséget, megoldást adhat.

Segíthet testi-lelki fáradtságnál, kimerültségnél.
A stressz okozta feszültségek enyhítésében, a szervezet ellenálló képességének, immunrendszerének javításában.
Mozgásszervi problémáknál, hát- és derékfájás, gerincsérv, váll- és nyakproblémák, egyéb ízületi gondoknál. Irodai munkával járó tartáshibáknál.
Keringési, nőgyógyászati és egyéb belsőszervi betegségek esetén.
A rehabilitációs folyamatok segítésében.

A shiatsu kezelés minden életkorban ajánlott, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Néhány esetben nem javasolt: akut gyulladásos folyamatoknál, magas lázas állapotnál, súlyos csontritkulásnál, súlyos pszichés zavarok esetén.

MIT TUDHATUNK ERRŐL A KÜLÖNLEGES MERIDIÁN ÉS AKUPRESSZÚRÁS MASSZÁZSRÓL?

SHIATSU (siacu) egy holisztikus terápia, amit ma Japán masszázsként ismernek, de valójában az ősi kínai orvoslásból gyökerezik. Kínából került át Japánba, ahol „ Anmának” nevezték. Itt gyakran használták betegségek gyógyítására, széles körben alkalmazták.

Egy ősi, keleti tudomány, ami az elmúlt több mint 2000 évben, jelentősen fejlődött, és bővült. Filozófiai háttere a jin-jang elmélet, a Zen-buddhizmus és az öt elem tana.
A shiatsu használja az akupresszúrát, különféle masszázs elemeket és az érintés erejét.

Noha ez a tudomány a régmúltban gyökerezik, igen sokat fejlődött ebben az évszázadban. A Shiatsu mesterek folyamatosan gazdagították, bővítették.
Az élet, és egészség hagyományos keleti felfogását kiegészítette, a ma általunk ismert anatómia is, az élettan és ezzel a rendszerrel összeegyeztethető makrobiotika is.

A shiatsu Japán jelentése: ujjnyomás
Nyomást gyakorolnak a testre, ujjal, tenyérrel, sőt, amikor erősebb hatás szükséges, könyökkel, térddel, talppal is. A nyújtó technikák szintén szerepet kapnak a hajlékonyság fokozásában, hasonlóan a jógához, vagy más lazító gyakorlatokhoz. A shiatsut, a finom érintésék és nyomások jellemzik, a kezelés kellemes, nem jár fájdalommal.

A shiatsu az akupresszúra és a masszázs kombinációja.

A KI-ként, vagy Chi-ként ismert életenergia-szemlélet szolgál alapjául. A Shiatsu, a szervezet bizonyos csatornáiban, a meridiánokban áramló életenergia áramlását befolyásolja. Az energia akadozó áramlása, illetve túlzott, vagy elégtelen volta esetén, betegségek alakulnak ki.

A meridiánok speciális pontjaira gyakorolt nyomással, hathatunk a KI áramlására, feloldhatjuk a blokkokat, ami elősegíti a test egyes szerveinek, és a testnek – mint egésznek – a jobb működését.

MI TÖRTÉNIK A KEZELÉS SORÁN?

A shiatsu nagyszámú technikát használ, ami segít a csontok rendkívül finom helyreigazításától, az energiapályák befolyásolásától, a belső szervek gyógyításán át, a csakrák működésének rendezésében. Olyan érintéseket is, amit ma a craniosacrális, vagy a kvantum gyógyászathoz sorolnak.
A shiatsu hatása a beteg egész személyiségére kiterjed. (Ez természetesen egyéni kezelés.)

Minden shiatsu kezelés egyedi, a beteg éppen aktuális szükségleteihez igazodik. 

A kezelés nem fájdalmas, sőt, nagyon kellemes, lazító, mégis igen mélyreható.
Ruhában történik, általában 40-60 perces, és többnyire az egész testre kiterjed.
A shiatsu terápia, a kisebb problémákat megoldó egy-két kezeléstől, a krónikus betegségeknél 8-10 alkalomig is terjedhet.

HOGYAN JUTHATSZ EL KEZELÉSRE?

Jelentkezés telefonon: 20/255-1088
Hogy mire lesz szükséged a kezeléshez, arról itt olvashatsz.

 

Vissza a lap tetejére