molnare60@gmail.com  |  +36 20 255 1088
Follow us :-

Bemutatkozás

“A MOSOLY EGY GÖRBE VONAL, AMI EGYENESBE HOZHAT MINDENT.”

ÜDVÖZÖLLEK

Molnár Erikának hívnak.

Az Egészségügyi Továbbképzőben Intézetben végzett egészségügyi és természetgyógyász vizsgám után, sok alternatív módszert, technikát megismertem, elsajátítottam az évek során.
A kínai diagnosztikát, a tibeti – a craniosacralis – a kvantum gyógyítást, aromaterápiát… és folytathatnám, de a megismerés, a tanulás, egy véget nem érő folyamat, hisz a gyógyítás nagyszerű lehetőségei végtelenek.

Hogy milyen gyógymódok segítenek munkámban, és ezek miben nyújthatnak segítséget? Ezekről olvashatsz az oldalakon.

Egészségügyi Továbbképző Intézetben végzett szakvizsgáim:

Íriszdiagnoszta ……………….. ( Optikai reflexológus )
Szemtréner …………………….. ( Látás tehermentesítő élet – és életviteli tanácsadó )
Fitoterapeuta ………………….. ( Gyógynövényekkel való gyógyítás )

 

Hangmasszázs terapeuta .. ( Peter Hess hangmasszőr )
Shiatsu terapeuta ……………. ( Akupresszúrás meridián masszázs )

 

Magamról:

Eredeti szakmámat tekintve folyamatszervező voltam és még sok más végzettséget, „fontos papírt” megszereztem, gyűjtöttem, mint szorgos mindenki, aki lépést akart tartani a munkájával, a megélhetéssel, a világgal.
1992-ben kezdtem érdeklődni az alternatív gyógyászatok iránt. Mindenre nyitott voltam. Ez aztán észrevétlenül, egy folyamatos útkereséssé, tanulássá alakult. Sokáig csak a magam segítésére, örömére, a szűk családi és baráti kör támogatására. Úgy tűnt jól mennek a dolgok…

Aztán súlyos betegségek jelentek meg nálam. Összeomlani látszott békés világom. Eljött a pillanat, amikor rá kellet jönnöm, hogy sokkal mélyebbre kell tekintenem önmagamban, hogy nem elég olvasni és egyetérteni szép gondolatokkal, ennél bizony több kell. Szembesültem azzal, hogy a  dolgok  “megértése és annak megélése” között nagy a különbség. Hogy valójában nem létezik “külső kapaszkodó”! (Bármilyen szerető és támogató is a környezetem, nem tudnak “megélni” helyettem.) Hogy csak én tudok változtatni. Nem futhatok tovább, csak én vagyok képes szembenézni a félelmeimmel.  Amúgy is értelmetlen, és nagyon fárasztó a menekülés.

Feladtam a hadakozást. Befelé figyeltem, a lelkem mélye felé. Ott csendre, békességre és életörömre leltem és innen szemlélve, valahogy egészen másnak tűntek a külső világ dolgai. Sokkal békésebbnek és egyszerűbbnek. A bennem lévő zajok elcsitultak, megjelent a belső csend.   

Megértettem, hogy midig eldönthetjük önmagunkhoz, életünk történéseihez, környezetünkhöz való hozzáállásunkat, viszonyunkat és választásunkkal képesek vagyunk alapjaiban megváltoztatni azokat. Képesek vagyunk testünkkel és lelkünkkel is “más”, szerető kapcsolatba kerülni. Jobbá, könnyebbé tehetjük önmagunk és azon keresztül a körülöttünk élők, a környezetünk életét.

Most, saját tapasztalataimmal a hátam mögött igyekszem másokat is segíteni, hogy visszanyerjék egészségüket és bátorítani őket, hogy felfedezzék fel bátran, a magukban rejlő lehetőségeket,  csodákat…

Hiszem, hogy csak annak a spiritualitásnak van értelme számunkra, ami a hétköznapi életünkben is jelen van, amit képesek vagyunk megélni. És hogy mi a spiritualitás számomra? Egyszerűen csak harmóniában lenni a természet törvényeivel. Igyekszem elfogadással, tisztelettel és felelősséggel lenni magam, mások, illetve más felé…

Sokáig kerestem, sokáig voltam úton annak reményében, hogy egyre közelebb kerülök önmagam és a világ megismeréséhez, megértéséhez… de mára már feladtam a harcokat. Átvette a keresés helyét a “megengedés”.

Azt hiszem épp az “én” keresése, az ” én” gondolata különít el, választ el a szabadságunktól. Amit annyira keresünk, az eleve itt van  bennünk. Ami pedig itt van, azt értelmetlen keresni. A bennünk lévő, és szavakba nem foglalható végtelen CSEND, amiben minden benne van.

 

Vissza a lap tetejére