molnare60@gmail.com  |  +36 20 255 1088
Follow us :-

Aktuális Szemtréningek

Ha érdeklődsz a látásjavító szemtréning iránt, kérem jelezd szándékod. Csak akkor hirdetünk foglalkozást, ha megfelelő a létszám, az érdeklődés.

A szemtrénig általában csoportos foglalkozás, de lehetőség van egyéni konzultációra is.

KINEK AJÁNLOM A LÁTÁSJAVÍTÓ TRÉNINGET?

A tréninget nem csak látás problémákkal küzdőknek, hanem preventív céllal, az egészséges szeműeknek, szülőknek, óvónőknek, pedagógusoknak is ajánlom.
Itt is, mint mindenben, a megelőzés a legfontosabb. Megfelelő szokások kialakításával, odafigyeléssel, elkerülhető, illetve jelentősen csökkenthető a látásromlás kialakulása.
Sokat tehetünk gyermekeink látásmegőrzéséért. Tehát ezekkel az ismeretekkel nem csak önmagukat, hanem gyermekeiket, és a környezetükben élőket is támogathatják. 

Nem utolsó sorban, ajánlom miden olyan munkáltató számára, akiknél a dolgozók sok időt töltenek számítógép előtt, vagy fokozottan igénybe van véve szemük, látásuk, vagy érdeklődnek a látás és egészségmegőrző lehetőségek iránt. (Ebben az esetben, lehetőség van felnőtt oktatás keretében részt venni a tréningen.) Iskolák és egyéb közösségek is jelentkezhetnek.

A tréningen kívül lehetőség van még előadásra is, a látásmegőrzésről, javításról.

MIT SAJÁTÍTHATSZ EL A KÉT NAPOS LÁTÁSSEGÍTŐ TRÉNINGEN?

A szemtréning nem csupán szemgyakorlatok, hanem egy életmód.

Csak akkor érhetünk el tartós eredményt, ha tudjuk az okokat, megértjük az összefüggéseket és teszünk is a változásért.

A foglakozás elméleti, és gyakorlati ismeretekből áll:

Elméleti

Megismerheted a látásproblémák, illetve a látásromlás külső és belső okait, hátterét.
Az érzelmi állapotok, és a fizikai test közötti összefüggéseket. Megismerheted a mindennapok során bennünket érő, elsősorban látásunkat, de más, egészségünket is károsító, vagy károsan befolyásoló, fény, illetve egyéb terheléseket.
Hasznos ismereteket, gyakorlati tanácsokat hallhatsz arról, mire figyelj, mit csinálj, és mit ne csinálj, látásod, egészséged megtartása érdekében.

A látás stressz tünetei – rossz látási szokások kiszűrése – a megfelelő környezet kialakítása – a számítógép, egyéb technikai eszközök használata – a szem állapotát befolyásoló táplálkozási és egyéb életviteli tanácsok.

Gyakorlati

Alap és speciális, a látást javító gyakorlatok elsajátítása – keringést segítő mozgássorozatok – légző, vizualizációs és meditációs gyakorlatok – látást segítő agyfélteke összehangoló gyakorlatok. Szemproblémák esetén használható reflex területek, akupresszúrás pontok kezelése. A látással, egészséggel összefüggő öngyógyító technikák, a bennünk lévő életenergiák felszabadítása, erősítése, meridián tornák (Do-in).
Igyekszem minél több, olyan technikát megismertetni, ami segíthet a látás, az egészség megőrzésében, javításában.
Minél több lehetőséget ismersz, annál könnyebb dolgod van. Kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbeket. Ezeket otthon rendszeresen végezve, beépítve hétköznapi cselekvéseidbe, szokásaidba, nem csak a látásod, hanem az egészséged is karbantarthatod.

MIKOR INDUL FOGLALKOZÁS? (2022)

Pillanatnyilag csak egyéni foglakozás lehetséges.

Tréning csak megfelelő létszám esetén indul.
Ezért jelezd érdeklődésed, részvételi szándékod, hogy minél előbb hirdethessünk foglalkozást.

Időpont: 2023.
Helyszín:
Tartam: 2 nap (10-17 óra) szombat és vasárnap
Díja: 
A tréningről érdeklődni lehet: Molnár Erika 20/255-1088, vagy e-mailen
A részvétel feltétele, a Letölthető jelentkezési lap kitöltése, és visszaküldése.

A tréningen csak 14 éven felüliek vehetnek részt.

(Az Aba-Novák Agóra Kultúrális Központ szervezésén keresztül, a tréning felnőtt képzés keretén belül indul.)

MIRE LESZ SZÜKSÉGED A TRÉNINGEN?

A szemtornát mindig szemüveg, és kontaktlencse nélkül végezzük!
Csak a szemüveged hozd magaddal!

Célszerű a laza, kényelmes öltözék (tréningruha), amiben szabadon tornázhatsz és pihenhetsz. Szükséged lesz egy polifoamra, egy plédre. Ezen kívül hozz még magaddal egy plusz meleg zoknit, tornacipőt, és egy puha kis kendőt, amivel eltakarhatod a szemed.

Magáról a módszerről és néhány tanácsról, a szemtréning – látásjavító szemtorna oldalon olvashatsz. A kínai szemmasszázst a magad is elsajátíthatod. A videót a fenti menüben: Galéria – Videók,  vagy a szemtréning oldalon is megtalálod.

Vissza a lap tetejére