molnare60@gmail.com  |  +36 20 255 1088
Follow us :-

Íriszdiagnosztika

“A SZEM NEMCSAK A LÉLEK, HANEM A TEST TÜKRE IS”

MIBEN NYÚJTHAT SEGÍTSÉGET AZ ÍRISZDIAGNOSZTIKA?

Segíthet az általános egészségi állapot felmérésében, így a betegségek kialakulásának megelőzésében, és ezen keresztül, az egészség fenntartásában.

MI IS AZ ÍRISZDIAGNOSZTIKA, VAGY IRIDIOLÓGIA? MIT TUDHATUNK MEG ÁLTALA?

Nem más, mint optikai reflexológia.
A fül, a talp és a test egyéb reflexterületein kívül, a szemen is megjelennek a szervek kivetülései.
Ahogy nincs két egyforma ember, úgy két egyforma írisz sincs.
Ezért fontos, hogy mindig az adott ember, egyedi személyiségjegyeit is figyelembe véve értékeljünk, ne csak egy írisztérkép alapján.
Az íriszdiagnosztika nem a hagyományos értelemben vett diagnosztika.
A szivárványhártyán, a szervezet funkcióköreinek állapotát, energetikai szintjeit, az egyensúly felborulását láthatja a hozzáértő.

Hogyan is értsük ezt?

A szem különleges beidegzésének, és erezettségének köszönhető, hogy a betegségekre utaló jel, jóval előbb megjelenhet a szivárványhártyán, mint hogy annak látható, vagy érezhető tünetei, panaszai lennének. Az íriszben látható a szervezet, vagy az egyes szervek egyensúly változása, működési eltérése.
Figyelmeztethet életmódbeli hibákra, állapotokra, amin ha időben változtatunk, a betegségek visszafordíthatóvá, vagy súlyosságuk csökkenthetővé válhat. Sokszor évekkel a betegség megjelenése előtt, már észlelhetők figyelmeztető jelek.

MIK ÉRZÉKELHETŐK AZ ÍRISZEN?

• az öröklött genetikai hajlamok
• a szervek állapota, azok működési zavarai, betegségre utaló jelei
• a test energia rendszere, annak egyensúly-változásai
• a szervezetet terhelő stressz, mentális állapot
• toxikus anyagok, elsavasodás,
• anyagcsere, hormon, immunrendszer zavarok,
• stb.

Miben segíthet?

Időben felhívhatja a figyelmet arra, mit kell esetleg kivizsgálni, mire kell odafigyelni, illetve min célszerű változtatni, hogy elkerülhessük azokat a betegségeket, amelyre genetikailag, vagy hibás életmódunk, gondolkodásunk következtében hajlamosak vagyunk.

Ezért a prevencióban, a megelőzésben nagy szerepe lehet.

HOGYAN JUTHATSZ EL ÍRISZDIAGNOSZTIKÁRA? 

Vizsgálatra telefonon jelentkezhetsz be: 20/255-1088

Lehetőség van közösségi, munkahelyi szervezésben is íriszdiagnosztikai felmérésre.

MIT TUDHATUNK ENNEK A VIZSGÁLATI MÓDSZERNEK A TÖRTÉNETÉRŐL?

Az iridiológia, vagy más néven íriszdiagnosztika, nem mai tudomány. A szem szivárványhártyájának megfigyelésén alapuló vizsgálati rendszer, több ezer éves múltra tekint vissza.
Például az egyiptomi ásatások során előkerült papirusztekercsek is említik, leírják a szemdiagnosztikát.
Írásos emlékek bizonyítják, hogy a görögök, a kínaiak és más kultúrák is használták az idők folyamán az íriszt, vizsgálati célból.
A kínai orvoslásnak, a mai napig része, az írisz vizsgálata.

Az újkor és a nyugati orvoslás számára, egy magyar orvos Dr. Péczeli Ignác (1826-1907) „fedezte fel” újra az 1870-es években.
Sajnos, nevét hazánkban kevéssé ismerik.
Amerikában és Európában lett aztán népszerű, amerikai, német, svéd, francia és orosz kutatók, homeopata orvosok dolgozták ki, az elmúlt században e tudományt.
1950-ben az amerikai Bernard Jensen dolgozta ki az első újkori, részletes írisztérképet. Mindkét szemen pontosan megjelölte, a szivárványhártya egyes területeihez tartozó szerveket. A kutatásokat követően, sok más térkép is született, ezek fő vonalaikban egyezést mutatnak.

Ezt a diagnosztikai módszert, sok orvos használja világszerte kiegészítő vizsgálatként.

Az ázsiai országokban, Kínában, Ukrajnában az orvosi egyetemeken tanítják.
Dániában a biztosítók is alkalmaznak íriszdiagnosztákat. Németországban, Oroszországban, a volt Szovjet köztársaságokban, Franciaországban, Lengyelországban (ott kórházakban is), használják az orvoslásban, vizsgálati célból.
Magyarországon az 1997-es egészségügyi törvény tette lehetővé, az íriszdiagnosztikai vizsgálatot. A szemtrénerek az Egészségügyi Továbbképző Intézetben tesznek szakvizsgát, mely után gyakorolhatják az íriszdiagnosztikát, mint funkcionális állapotfelmérő módszert. Az íriszdiagnosztika önálló diagnosztikai módszerként hazánkban nem elismert.

Mivel a módszer teljesen fájdalommentes és veszélytelen, napjainkban egyre nagyobb teret hódít a világban.

 

Vissza a lap tetejére